Vánoční horká čokoláda

Tento recept ocení především milovníci zvířat a vegani, lidé trpící potravinovou alergií nebo držící redukční dietu bez rafinovaného cukru a mléka. Pojd’me si připravit horký nápoj plný antioxidantů, bez výčitek svědomí a s dobrým pocitem. Perníkové koření naladí na vánoční pohodu a sladce provoní domov. Navíc příprava je snadná a zabere jen pár minut.   

Ingredience

4 polevkové lžíce nepraženého kakaa
hrnek ovesného nebo jiného rostlinného mléka
špetka mletého „perníkového“ koření (skořice, koriandr, hřebíček, anýz, muškátový ořech, fenykl, kardamon)
lžíce javorového nebo datlového sirupu

Doba přípravy: 5 min  |  Porce: 1

  1. Ohřejeme 250ml ovesného mléka (nejlépe domácího), můžete použit jiné rostlinné – rýžové, špaldové, sójové nebo třeba mandlové.
  2. Vmícháme 4 lžíce hořkého nepraženého kakaa (samozřejmě, čím víc kakaa přidáme, tím hutnější a „čokoládovější“ bude nápoj).
  3. Dochutíme javorovým nebo datlovým sirupem.
  4. Přidáme 2 špetky směsi mletého perníkového koření.
  5. A nakonec kapku lásky. Vychutnávejme pomalu, dobrou chuť 🙂